Europe by night comp

De Steden


SIB-Amsterdam

SIB-Amsterdam is de internationaal georiënteerde studentenvereniging van Amsterdam. Binnen Amsterdam is SIB een unieke vereniging door de kern van onze combinatie van inhoud en gezelligheid!

Wij organiseren een maandelijkse lezing rondom een actueel thema in de internationale politiek. Voorbeelden van sprekers die ons in het verleden hebben bezocht zijn Frans Timmermans, Boris van der Ham, Jan Pronk, Dries van Agt, koninklijke hoogheid prins Jaime de Bourbon de Parme en vele anderen. Naast lezingen proberen wij inhoudelijke verdieping te bieden door het organiseren van seminars, masterclasses, congressen, workshops, trainingen en excursies naar diverse instanties en organisaties. Omdat de basis van onze vereniging uit inhoud en gezelligheid bestaat vindt er na afloop van een inhoudelijke activiteit altijd een borrel plaats. Hiernaast hebben wij op woensdagavond een wekelijkse borrel in café Havelaar en organiseren wij vaak themafeestjes.

Wat SIB-Amsterdam verder bijzonder maakt is het feit dat wij minimaal 4 keer per jaar op reis gaan. Aan de reizen binden wij een thema met betrekking rondom de internationale politiek en bezoeken wij diverse instanties. Zo organiseren wij ieder jaar een introductieweekend naar Brussel, een korte reis in november, houden wij een liftwedstrijd rond april/mei en gaan wij tot slot op een lange reis van 2 á 3 weken tijdens de zomervakantie. De afgelopen jaren hebben wij onder andere Cyprus & Turkije , Dublin, Lissabon & Porto, New York & Washington, Kaapstad, de Balkan en Israël, de Westelijk Jordaanoever & Jordanië bezocht.

Je hebt bij SIB geen verplichtingen, maar je kan zelf bepalen hoe actief je wilt zijn. Zo kun je meehelpen met het organiseren van onze activiteiten door plaats te nemen in een van onze commissies. Deelname in een commissie is een leuke ervaring om jezelf te ontplooien en organisatorische ervaring op te doen. Ook is het mogelijk om mensen met dezelfde interesse te ontmoeten in één van onze genootschappen.

Kortom: SIB, de gezellige studentenvereniging van Amsterdam met de mogelijkheid tot inhoudelijke verdieping! Wij staan open voor alle studierichtingen. Bovendien kan je bij ons het hele jaar door lid worden of aansluiten bij een commissie en/of genootschap. Lijkt dit je wat? Kom dan een keer langs op onze wekelijkse woensdagavond borrel in Café Havelaar (Voetboogstraat 22, Amsterdam) of kom langs bij ons kantoor in het CREA-gebouw (Nieuwe Achtergracht 170, kamer 4.14, Amsterdam).


SIB-Groningen

Met meer dan 400 leden is de SIB de grootste internationaal georiënteerde studentenvereniging van Groningen! Meer dan 30% van onze leden zijn internationale leden en al onze activiteiten zijn dan ook in het Engels. De SIB staat bekend als dé gezelligheidsvereniging met inhoud. Wij organiseren iedere maandagavond intellectuele activiteiten op onze locatie in Café/Bar de Troubadour. De intellectuele activiteiten hebben vaak een relatie tot de internationale betrekkingen of zijn internationaal georiënteerd. Voorbeelden van sprekers die ons hebben bezocht zijn André Kuipers, Jan Pronk, Max Westerman, Carl Djerassi en vele andere illustere sprekers!

Omdat wij inhoud en gezelligheid willen combineren, wordt de activiteit altijd opgevolgd door een borrel of themafeest. Naast de maandagen organiseren wij ook een drietal internationale reizen: hierbij hoort een reis naar Brussel waar de Europese instanties worden bezocht, een liftwedstrijd naar een buitenlandse stad en tenslotte een grote buitenlandse reis. Denk hierbij aan bestemmingen als de Baltische Staten, Armenië en Marokko.

Actief worden staat bij ons hoog in het vaandel, wat betekent dat je deel kunt gaan uitmaken van commissies, projectgroepen of één van de acht Disputen binnen SIB-Groningen. Initiatieven om zelf activiteiten te organiseren ontvangen wij ook met open armen! Iedereen is welkom bij de SIB, ongeacht wat je studeert aan een HBO- of WO-instelling. Kom gezellig langs bij ons: we zijn iedere maandagavond te vinden in Café/Bar de Troubadour (Peperstraat 19, Groningen)!


SIB-Leiden

De Leidse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB-Leiden) is de grootste internationaal georiënteerde studentenvereniging van Leiden. Wij richten ons op de wereld van internationale betrekkingen in de breedste zin des woords. Middels wekelijks terugkerende inhoudelijke activiteiten, zoals lezingen en paneldiscussies, trachten wij onze leden iets bij te brengen over de wereld om hen heen. Tijdens deze inhoudelijke activiteiten wordt aandacht besteed aan politieke, economische en culturele verschillen en verbanden tussen staten.

Naast deze inhoudelijke verdieping bieden we ook een meer traditionele benadering van het Leidse studentenleven. Iedere week wordt er na de inhoudelijke activiteit uitgebreid geborreld! Daarnaast bieden onze disputen en genootschappen volop kans om volledig in de gezelligheidskant van onze vereniging ondergedompeld te worden.

Enkele van onze jaarlijkse hoogtepunten zijn de Japanse Tafeltjesavond (een speeddateavond met buitenlandse diplomaten), het Introductie- en het Ledenweekend, de vele reizen (zowel binnen als buiten Europa), het VN-seminar (een driedelige lezingenreeks, gesteund door de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties), de vele fora en het symposium.

SIB-Leiden biedt alle studenten in Leiden en omstreken verdieping, verbreding en natuurlijk vele vriendschappen. Inschrijven kan het gehele jaar door. Neem hiervoor contact op met het secretariaat via bestuur@sibleiden.nl of bel naar 071-5277559.


SIB-Utrecht

SIB-Utrecht, de Utrechtse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen, is een unieke studentenvereniging, vanwege de combinatie van gezellige en inhoudelijke activiteiten die wij onze leden aanbieden. Wij zijn een maatschappelijk betrokken organisatie die haar activiteiten onder een breed publiek promoot. Onze vereniging is politiek onafhankelijk en zij gaat in de huidige vorm terug tot 1982. SIB-Utrecht bestaat momenteel uit ruim 220 leden, kent een grote actieve kern en is snel groeiende.

Op de dinsdagavond organiseert SIB-Utrecht een lezing, interview of debat over een internationaal onderwerp. Wij hebben onder anderen Eduard Nazarsky, Uri Rosenthal en Tom Middendorp mogen ontvangen. Aansluitend aan het inhoudelijk programma vindt een borrel plaats. Daar zetten onze sprekers de discussie vaak in een informele sfeer voort.

Binnen SIB-Utrecht organiseren allerlei groepen activiteiten voor de vereniging. De algemene commissies organiseren activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals kampen, reizen en feesten. Daarnaast zijn er vier bestuurscommissies die het bestuur ondersteunen en zich bezighouden met het dinsdagavondprogramma, ledenbinding, promotie en acquisitie. De genootschappen organiseren activiteiten voor leden met een gedeelde interesse in een bepaald inhoudelijk thema of land. Zij organiseren activiteiten zoals een liftwedstrijd, een kloosterweekend of MUN’s. Onze gezelschappen houden zich bezig met gezellige thema’s, zoals films, sport en cabaret.

SIB-Utrecht staat bekend om haar internationale karakter. Jaarlijks worden er verschillende reizen naar het buitenland georganiseerd. Onder andere reizen naar Brussel, Istanbul, Boedapest, Rusland, Marokko en India zijn de afgelopen jaren de revue gepasseerd.


SIB-Amsterdam
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam
tel: 020-5253720
info@sibamsterdam.nl

SIB-Leiden
Postbus 439
2300 AK Leiden
tel: 071-527 7559
bestuur@sibleiden.nl 

SIB-Groningen
Postbus 1287
9701 BG Groningen
tel: 050-3634674
info@sib-groningen.nl

SIB-Utrecht
Achter Sint-Pieter 25, k.101
3512 HR Utrecht
tel: 030-2532884
info@sib-utrecht.nl